דיוקן מהמטבח: השף החסידי שמבשל אהבת חינם באשדוד
02.01.25 / 20:45
'המטבח בחצר' באזור התעשיה באשדוד היא הרבה יותר מסתם מקום לאכול בו. בין סירי המרק והצ'ולנט מצליח השף שלוימי מושקוביץ' ליצור גשר בין עולמות - חרדים וחילונים, אנשי הייטק ופועלי בניין, כולם מתיישבים יחד לארוחה חמה וזה עושה לו חם בלב / אשדודים מדברים * פרק 56
השף שלוימי מושקוביץ הוא בעליה של 'המטבח בחצר' באזור התעשייה באשדוד. המטבח שלו, מתברר, הוא הרבה יותר מסתם מקום לאכול בו. בין סירי המרק והצ'ולנט, הוא מצליח ליצור גשר בין עולמות - חרדים וחילונים, אנשי הייטק ופועלי בניין, כולם מתיישבים יחד לארוחה חמה.
כמה מילים על עצמך?
אני בן 29, מתעסק מאז שאני מכיר את עצמי עם אוכל, ואוהב לראות יהודים נהנים מארוחות שאני מבשל. כשאני רואה יהודים אוכלים, זה גורם לי לחייך.
את ההיכרות עם האוכל התחלתי בגיל מוקדם. כבר בהיותי ילד בישלתי במטבח, וכשגדלתי היכולות רק השתפרו. בתור בחור צעיר בן 16 כבר בישלתי שבת שלימה ל70 אורחים... מאז אני בתחום, אם במסגרת של חברת קייטרינג אותה ניהלתי ואם במסגרת המסעדה הנוכחית שכולנו מכירים: 'המטבח בחצר'.
כמה שנים באשדוד?
מאז שנולדתי ועד היום. נולדתי בעיר, אני מתגורר בעיר, ואיני מכיר עיר נחמדה יותר מאשדוד...
מהי אשדוד בעיניך?
דווקא כמי שמכיר את העיר מקרוב – ב'המטבח בחצר' שממוקמת באיזור התעשיה סועדים אצלי בכל יום תושבים מכל הסוגים, חילונים וחרדים, עובדי 'צווארון לבן' ו'חולצות כחולות', צעירים ומבוגרים – אני יכול לומר שזו עיר מיוחדת במינה. יש פה פסיפס מגוון שמשקף תמהיל בלתי מצוי של כל האוכלוסיות, שמתגוררות זו לצד זו בשקט ובשלווה.
לא בכל מקום יכולים להתגורר חילונים וחרדים זה לצד זה, כפי שגם בתוך החרדים לא נמצא בכל מקום את כל החוגים מתגוררים יחד בהרמוניה. רק כאן באשדוד נמצא בתים שבהם מתגוררים חילונים חרדים ומסורתיים כאשר ביניהם שוררים יחסי שכנות מצויינים, כפי שגם ברבעים החרדיים נגלה חסידים וליטאים, אשכנזים וספרדים, חסידי גור ובעלזא ווויזניץ, חיים באחדות מופלאה. לא פעם אני רואה זאת במסעדה, שם יכולים להתפתח יחסי חברות קרובים רק בזכות האכילה המשותפת... ובקיצור, זו עיר של אחדות שמדיפה ניחוח של צ'ולנט מוצלח במיוחד.
מי הדמות שהשפיעה עליך?
ללא ספק, הרבי מבעלזא שליט"א, יאריך ה' ימיו בטוב. הוא האיש שהתווה את דרכי ולאורו אני הולך. בצילו ספגתי את המטענים שאני ב"ה נושא עמי. ובכלל, בבעלזא אני יכול גם להתפרנס בכבוד וגם לקבל מקום של כבוד בקהילה. זה לא דבר מובן מאליו, והדבר נזקף לזכות מבטו מרחיק הראות של הרבי שליט"א. אגב, במשך שנתיים אף זכיתי לבשל במעונו של האדמו"ר.
מהו הייעוד שלך במסגרת עיסוקך?
לעשות טוב לאנשים. אני קם כל בוקר וחושב איך אני יכול להועיל לאנשים. כשאני מגיש ארוחת צהריים לאיש הייטק שקופץ אלי ממשרדו או לעובד תשתיות שמגיע אלי היישר מהרחוב, כשאני רואה לקוחות אוכלים, שבעים ונהנים, זה גורם לי לתחושה טובה.
רק היום הגיע לכאן אברך מרובע ז'. אשתו לא בבית, והוא העמיס את ילדיו על הרכב והגיע לכאן, מאכיל את הילדים בארוחת צהריים טעימה ומזינה שעלתה לו במחיר מוזל. הוא נהנה, הילדים חזרו לחיידרים כשהם שבעים ומרוצים, אבל אני נהניתי אפילו יותר.
כן, בדיוק כפי שתגיעו אל הסבתא והיא רק תרצה לראות אתכם אוכלים ושבעים, כך אני.
משהו שלא ידענו עליך?
לא תאמינו, אבל הצלחתי להתפטר ממטען עודף של 56 קילו! זה לא היה קל, הדבר היה כרוך בעבודה סזיפית ובעיקר עבודה עצמית, אך ב"ה הצלחתי במשימה והשלתי את המשקל. היום אני עובד כל היום עם אוכל, אך למרות זאת אני לא מפחד מהאוכל. עובדה: אני מצליח להתמודד ולשמור על אף שהפיתויים קורצים מכל עבר.
על מה לא תוותר?
על ההתנדבות. אני מתנדב ב'איחוד הצלה' ובמשטרה, כשאני זוכה ב"ה לא אחת להציל חיים. אין תחושה יותר טובה מזו שאתה מצליח להציל חיים של מישהו אחר.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]