המטבח בחצר: אוכלים בחצר, מרגישים בבית  

$(function(){setImageBanner('edf6ad6a-4464-4526-94c9-4b7b937d952d','/dyncontent/2025/1/8/b2874e3b-5ae7-4076-b695-229beec76fcc.jpg',18510,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,false,50871,'Image','');})

 אם לא הגעתם עדיין ל'מטבח בחצר' של השף החסידי שלוימי מושקוביץ, כדאי מאד שתעשו זאת בהקדם. ואחרי שתסעדו אצלו פעם אחת, בטוח שהמנהג יהפוך לקבוע. "פה מרגישים בבית"
 

אוהב לראות אנשים מחייכים, שלוימי מושקוביץ. צילום: שמוליק ויינריך, p360

קשה להניח את האצבע מה הסיבה. אולי זו האווירה, אולי המראה הפסטורלי של הגינה הירוקה עטורת צמחיה, אולי הריחות שעולים מהמטבח. מה שברור, שביקור ב'מטבח בחצר' זו בהחלט חוויה.

מי שעומד מאחורי המחבת, הוא שלוימי מושקוביץ. אברך חסידי חייכן, שמתברר למרבה הפלא כשף וכטבח מיומן. ואל תתנו למראה החסידי שלו לבלבל אתכם: גם האוכל המזרחי שהוא מוציא מתחת ידיו, יכול להתחרות עם המסעדות המזרחיות המקומיות – ומי שמכיר יודע שלא קל להתחרות עמן.

מה שברור שהאוכל טעים, כשמה שמייחד אותו הוא שמדובר באוכל של בית. מי שמחפש מנות פלצניות עם שמות מפוצצים לא ימצא אותן כאן. על הדלפק מונחות מנות עיקריות ותוספות מגוונות, שנראה כי הן טריות ממש, ובעיקר טעימות ומגרות.

לאכול בתוך פסטורליה. המטבח בחצר. צילום: שמוליק ויינריך, p360

"אני מבשל כבר מגיל 16", מפתיע שלוימי, שמגלה כי כבר בהיותו בחור הוא בישל ברמה של קייטרינג, כולל בישול של שבת שלימה לעשרות אורחים. "התחלתי עם עזרה לאמא, ובהמשך התמקצעתי. היום זה כבר הפך אצלי לטבע שני".

מי שנהנה מהאוכל אלו בעיקר העובדים באיזור התעשיה, מכל הסוגים. במקום אנו מוצאים עובדי נמל, עובדי חברות הייטק, ופקידים המאיישים את מאות המשרדים הפועלים באיזור. מבחינתם, קפיצה לארוחת צהריים ב'מטבח בחצר' מהווה את הבובוניירה של יום העבודה. "כשאני מגיע לכאן, אני יוצא גם שבע וגם עם מצב רוח", אומר לנו אחד מהם.

אך לא רק עובדים שמחפשים צהריים מגיעים ל'מטבח'. המקום משמש גם כאולם ארועים לשמחות קטנות, כך שאם אתם מחפשים מקום מושלם לברית או לארוע יום הולדת – זהו המקום.

מאכלים מכל העדות. המטבח בחצר. צילום: שמוליק ויינריך, p360

באחד השולחנות אנו מגלים משפחה, אב ושלושה ילדים בכל הגילאים, שיושבים וסועדים בהנאה. "אשתי לא בבית היום", מספר האב תוך שהוא מאכיל את הקטן, "ובמקום לאלתר לילדים שניצל סויה קפוא העמסתי אותם על הרכב והגענו לכאן. כאן אני מאכיל את כל הילדים בארוחה מליאה, וזה לא כואב בארנק".

וכאן אנו מגיעים לנקודה העיקרית: המחיר.

"אנו משקיעים באוכל, באסתטיקה, במראה, בטריות", אומר שלוימי, "אך המטרה שלנו היא שהלקוחות שלנו יוכלו לאכול ארוחה שלימה ומזינה מבלי שיאלצו לשלם עליה מחיר מופקע. אז נכון, זה לא קל ואנו אמורים גם להרוויח, אבל אנו יכולים לומר שב"ה הצלחנו. עובדה, אנשים נהנים, כולם מחייכים וגם אנו ב"ה מרוצים מאד".

אז הנה מה שהרגשנו כל הזמן. החיוכים, אלו יוצרים כאן את האווירה המושלמת. זה מה שעושה את ההבדל בין 'המטבח בחצר' לכל מקום אחר. החיוך, אבל לא רק הוא...   

אורחים מכל הסוגים. שלומי ב'מטבח בחצר'.צילום: שמוליק ויינריך, p360

לכתבה: 

דיוקן: השף החסידי שמבשל אהבת חינם / אשדודים מדברים 

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]


$(function(){setImageBanner('278f7be5-90cd-4c13-8217-13baabf494a8','/dyncontent/2024/11/10/9f6a8c9c-410e-4368-a166-280d5a7e90ff.jfif',18030,'שפע אייטם כתבה ',525,78,false,50873,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה