מתכוני פיצה להכנה ביתית
14.03.22 / 10:05
פיצה עם גבינה צהובה ורוטב עגבניות היא הקלאסית ביותר וטעימה ללא ספק, אבל לפעמים יש רצון לגוון, לנסות ולטעום דברים חדשים. במיוחד לכבוד יום טעים זה, המומחים שלBeko , מותג מכשירי החשמל הבינלאומי, מגישים שלושה מתכונים לפיצות לא שגרתיות שכדאי לכם להכין ולטעום.
פיצה דלת שומן
מצרכים:
- 18 גרם שמרים
- 330 גרם קמח כוסמין
- מלח
- 200 גרם רוטב עגבניות
- 150 גרם גבינה דלת שומן
- אורגנו
אופן ההכנה:
- נחמם תנור ל-200 מעלות
- נערבב את קמח הכוסמין, המים, השמרים והמלח
- נלוש את הבצק וניתן לו לנוח למשך כחצי שעה
- ניישר את הבצק על תבנית ונאפה בתנור ל- 10 דקות
- נוציא מהתנור ונמרח את רוטב העגבניות, נוסיף את הגבינה ונפזר אורגנו מעל
- נאפה בתנור 10 דקות נוספות ונאכל בתיאבון
פיצה צמחונית על טהרת הבריאות
מצרכים:
לבצק:
- כרובית אחת
- שמן זית
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח חומוס
- מלח
- אורגנו
- רוטב עגבניות מעגבניות מרוסקות
- תוספות שאוהבים: תרד, עגבניות שרי, פטריות, צנוברים, עגבניות
אופן ההכנה:
- נחמם תנור ל-180 מעלות
- נחתוך (אפשר גם לגרר בפומפיה) את הכרובית לחתיכות דקות ככל הניתן, נתבל במעט מלח ונקפיץ במחבת עם מעט שמן זית.
- נערבב את הכרובית עם הביצה, קמח החומוס והאורגנו וניצור בצק. נלוש עד לקבלת מרקם אחיד.
- נשטח את הבצק על תבנית ונכניס לתנור לאפיה למשך כ-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- כאשר הבצק כמעט מוכן, נוציא מהתנור ונמרח את רסק העגבניות.
- נפזר את התוספות שאנחנו אוהבים ונכניס לאפייה ל-10 דקות נוספות.
פיצה קצת אחרת
מצרכים:
לבצק:
- 1 חבילת ברוקולי
- כוס קמח שקדים
- 1 כף אורגנו יבש
- 1 כף בזיליקום
- קורט מלח ופלפל
- 3 ביצים
- 1 בטטה מגוררת
- כף קמח פשתן (לא חובה)
- חופן אספרגוס
- 100 גרם גבינת פרמזן
- ריחן טרי
לממרח האבוקדו:
- 2 אבוקדו
- 1 כף חרדל
- 1 כף חומץ תפוחים
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- נחמם תנור ל-200 מעלות
- נחתוך את הברוקולי לחתיכות קטנות ונטחן במעבד מזון עד קבלת חתיכות בגודל גרגר אורז
- נעביר את הברוקולי לקערה ונוסיף את הבטטה, הביצים, קמח השקדים, בזיליקום, אורגנו, מלח וזרעי הפשתן עד קבלת בצק אחיד
- נניח את הבצק על תבנית עם נייר אפיה ונאפה במשך 25 דקות
- נוציא מהתנור ונפזר את הפרמזן והאספרגוס ונאפה במשך 10 דקות נוספות
- בינתיים נכין את ממרח האבוקדו להגשה ליד הפיצה: נמעך את האבוקדו עם שאר המצרכים ונערבב עד קבלת מרקם אחיד
- לאחר שהפיצה מוכנה, נטפטף עליה את תוספת האבוקדו ונגיש
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]