מתכונים לסוגי עוגות שאי אפשר להפסיק לאכול
28.11.24 / 13:12
עוגה זה מסוג המאכלים האלו שכאשר הם נמצאים בבית, הם תמיד מייצרים תחושה של חום, חמימות, משפחה. זה בדיוק מסוג הדברים האלו שמייצרים אצלנו את התחושה כי אנחנו נמצאים במקום שלנו, במקום הבטוח שלנו.
העניין הוא שעבור מי שלא ממש נמצאים במטבח, הרעיון של הכנת עוגה נשמע כמו משהו די מתיש ולא פשוט. זה נשמע כאילו מדובר על משימה מורכבת הדורשת אינספור יכולות. אבל האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שנדמה ברגע הראשון. כאן אנחנו הולכים לספר לכם על מתכונים סופר פשוטים לעוגות מנצחות מאתר "מתכונים ב-10 דקות", מתכונים קלים להכנה שיוצאים טוב גם למי שלא מכיר את עולם האפייה או שאין לו הרבה זמן לבלות במטבח.
הסוד המרכזי הוא תמיד להשתמש בתבנית מצוינת ולהכין את כל המרכיבים הדרושים מראש. אתם תגלו עם הזמן כי המיומנות שלכם משתפרת וכי העוגות שלכם יוצאות בכל פעם הרבה יותר טוב.
רוצים לשמוע עוד על הכנת עוגה בקלי קלות? מעולה, המשיכו לקרוא – נפרט כאן על שני מתכונים סופר פשוטים בעזרתם ניתן להכין עוגה משגעת.
עוגת יום ההולדת המנצחת
אז באמת אי אפשר בלי עוגת שוקולד ליום הולדת. עוגת שוקולד היא כמעט כמו משהו אותו חובה להביא לכל אירוע. אנחנו רוצים לעבור אתכם על הפרטים ולעזור לכם להבין איך להכין את העוגה מצד אחד, הפשוטה ביותר, מהצד השני, זו שפשוט הולכת תמיד על הצד הטוב ביותר.
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
חבילה של שמנת מתוקה להקצפה
כוס שוקוליט
כוס שמן צמחי
כוס סוכר
ארבע ביצים גדולות או חמש בינוניות.
כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל ושתי כפות אבקת אפיה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים בקערה את הביצים והסוכר לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב. בקערה נפרדת מערבבים את אבקת האפיה, השוקוליט ואפשר להוסיף גם קצת מלח למי שאוהב. מחברים את התערובות ומוסיפים חצי מיכל של שמנת מתוקה להקצפה. יוצקים את המסה לתוך תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים את כל הטוב הזה לתנור לאפיה. נותנים לעוגה להיאפות בערך עשרים וחמש דקות, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. בקערה נפרדת שוברים את השוקולד המריר ומכניסים למיקרוגל. ממיסים את השוקולד ומוסיפים למסה, חצי ממיכל השמנת המתוקה. כאשר העוגה יוצאת מהתנור, צננו אותה מעט ואז הוסיפו את הציפוי. אתם יכולים לשים מעל סוכריות צבעוניות ויש לכם עוגת יום הולדת מושלמת.
עוגת שמנת חמוצה
מדובר על עוגה מושלמת. רכה, אוורירית, כזו שלא צריך בשבילה שום דבר והיא תמיד יוצאת פשוט מושלמת. אתם יכולים תמיד להקציץ מיכל של שמנת מתוקה ולהוסיף את הקצפת מעל העוגה ושוב, יש לכם עוגה חגיגית לכל מאורע. המתכון המלא לעוגת שמנת מדויקת, מופיע כאן:
מצרכים:
ארבע ביצים גדולות או חמש בינוניות
כוס סוכר
כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 מיכלים של שמנת חמוצה, 15% שומן לפחות
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מעט מלח
למי שאוהבים, אפשר להוסיף למסה פירות יער קפואים או טריים, שיעשו נפלא למנה
אופן הכנה :
מחממים תנור ל180 מעלות, מערבבים סוכר וביצים ומוסיפים את השמן, מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ומערבבים, הוסיפו את השמנת וערבבו את הכל היטב. אגב, אם יש לכם מיקסר, את יכולים לשים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת תערובת אווירירית. הוסיפו את פירות היער למסה וצקו את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אפו את העוגה משהו כמו חצי שעה, עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. אפשר כאמור, להקציף בנפרד שמנת להקצפה לקצפת יציבה ולהניח מעל העוגה לכל אירוע חגיגי וכן הלאה.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]