9 שנים מחכים לדירה: זוג מאשדוד תובעים יזמית תמ"א מוכרת
09.03.24 / 20:25
לטענת בני הזוג, במשך שנים בחברה היזמית ישפה התחדשות עירונית הציגו מצג כאילו הפרויקט יוצא לדרך בקרוב, אולם קרוב ל-9 שנים חלפו מאז ואפילו זכויות הבנייה של החברה בנכס עדיין לא קיבלו תוקף משפטי
בני זוג מאשדוד תובעים את ישפה התחדשות עירונית אחרי 9 שנים שהמתינו בציפייה לקבל את הדירה שרכשו בפרויקט תמ"א 38 של החברה בעיר, שספק גדול אם אי פעם ייצא לפועל על ידה.
על פי ההסכם שנחתם בין הצדדים, כך על פי כתב התביעה, הדירה הייתה אמורה להימסר לבני הזוג בתוך 30 חודשים מרגע קבלת ההיתר, אולם 9 שנים חלפו מאז והיתר אין. לטענתם, בכל פעם שניסו לברר היכן עומד הפרויקט, נציגי החברה הציגו בפניהם מצג לפיו כל רגע הפרויקט ייצא לדרך.
"לאחר חתימת ההסכם, המתינו המבקשים להתקדמות ההליכים לקבלת היתר הבניה ובדקו מידי מספר חודשים מול החברה ועובדיה את סטטוס הטיפול והקיום" – ציין בתביעה בא כוחם, עו"ד חנוך דרך-ארליך. "לכל בדיקה שכזו, השיבה המשיבה באמצעות עובדיה ו/או מנהליה, שההליכים עתידים להסתיים ממש בהקדם וסיפרו על תקלות וקשיים טכניים פעוטים, וכי היתר הבנייה עתיד להתקבל והפרויקט ייבנה".
בני הזוג שחששו להפסיד את כספם, המתינו בתקווה שהפרויקט ייצא לפעול. מה גם, שבחלוף הזמן השוק השתנה והכסף ששילמו והוחזק בחשבון נאמנות נשחק במידת מה. העניין הוא שגם אם היו רוצים לרכוש דירה אחרת היה עליהם לשלם מס גבוה מאחר והיו בעלי זכויות במקרקעין.
"המבקשים הפכו ל"שבויים" בידי המשיבה, שכן נוכח חלוף הזמן, הפכה העסקה לחרב הפפיות של המבקשים" – ציין עו"ד דרך-ארליך. "מחד, הם המתינו כבר שנים רבות וערך כספם נשחק אולם אילו תצא לפועל והדירה תבנה, אזי עדיין תהווה העסקה החלטה סבירה עבורם, ומאידך אם יבטלו את העסקה, יקבלו את כספם השחוק שאינו מאפשר כניסה חוזרת לשוק הנדל"ן וזאת למרות הבטחות המשיבה כי ממש בקרוב הם עולים לקרקע לבנייה – הם עלולים להפסיד כהוגן".
"כך, ובעזרת ניצול ציני של המבקשים ושכמותם, פעלה המשיבה במשך שנים רבות, ובפועל עד לשנת, 2023 משכה המשיבה את המבקשים ושכנעה אותם, שוב ושוב, שלא לבטל את ההסכם מכיוון שהפרויקט יושלם ממש בקרוב מחד, ושאין להם מה לעשו עם הכסף השחוק מאידך וכדאי להם להמתין" – הוא הוסיף.
כאמור, לאחר 8 שנים של המתנה ואחרי שהבינו שהוצאת הפרויקט אל הפועל מוטלת כולה בספק, הם החליטו לבטל את ההסכם ודרשו את כספם בחזרה. על פי התביעה, בעלי החברה נענו בחיוב ואפילו ניהלו עמם משא ומתן על הפיצויים אך מעולם לא פעלו לחתום על מסמכי הביטול.
בתביעה צוין: "הפרויקט לא רק שאינו בשלבי התקדמות כלשהם מבחינה תכנונית, אלא אף הבסיס המשפטי עליו הוא מבוסס, זכויות לבנות פרויקט תמ"א 38 – רעוע ולא קיים, וקיימים הליכים משפטיים שננקטו על ידי בעלי הזכויות בבניין בו הייתה אמורה להיבנות הדירה – כנגד המשיבה, על הפרת הסכם התמ"א – ביטול הסכם התמ"א ומחיקת כלל הערות האזהרה שנרשמו על זכויותיהם, לרבות הערת האזהרה לזכות המבקשים".
בחברת ישפה אומרים בתגובה כי "בני הזוג מוזמנים תמיד לקבל את כספם בחזרה, אך הם מבקשים פיצויים בניגוד להסכם".
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]