מחקר באסותא חושף: 60% מהישראלים מוותרים על טיפול רפואי בשל קשיי נגישות
22.11.24 / 09:31
לפי המחקר, שנערך במימון המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, למעלה ממחצית מהישראלים נאלצו לוותר על טיפול רפואי בשל מרחק או זמני המתנה ארוכים.
מחקר חדש שנערך באסותא מרכזים רפואיים חושף פער מדאיג בנגישות לשירותי בריאות בישראל. לפי המחקר, שנערך במימון המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות, למעלה ממחצית מהישראלים נאלצו לוותר על טיפול רפואי בשל מרחק או זמני המתנה ארוכים.
הממצאים מצביעים על פערים משמעותיים בין המרכז לפריפריה: בעוד 80% מתושבי ירושלים ו-77% מתושבי המרכז מרוצים ממיקום השירותים הרפואיים, בצפון ובדרום הארץ רק 64% ו-70% בהתאמה חשים כך. באופן מפתיע, רק שליש מהנשאלים סבורים כי זמני ההמתנה לשירותים רפואיים סבירים.
"הנתונים מדאיגים במיוחד כשמדובר בוויתור על טיפול רפואי," אומר ד"ר רועי ברנע, החוקר הראשי במכון אסותא לחקר שירותי בריאות. "כשאדם נאלץ לוותר על טיפול בשל חוסר נגישות, זו פגיעה ישירה בבריאות הציבור".
המחקר מצביע על שלושה פתרונות מרכזיים שהציבור רואה כחיוניים: הגדלת כוח האדם הרפואי (67%), תוספת תקציבים (54%), והרחבת שעות הפעילות (46%). במסגרת המחקר נבחנו גם הגדרות הציבור ל"זמן סביר" להמתנה, כאשר עבור ניתוח אלקטיבי או ביקור אצל רופא מומחה, רוב הציבור מצפה לזמן המתנה של עד חודש.
השלב הבא במחקר יתמקד בגישור על הפער בין ציפיות הציבור ליכולות המערכת, במטרה לייצר סטנדרט אחיד של "סבירות" בשירותי הבריאות בישראל.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]