להמתיק את התות: חברה ישראלית מציגה פיתוח שיאפשר לשלוט במתיקות התות
17.03.24 / 16:50
רציתם תות מתוק יותר? עגבנייה חמוצה יותר? פיתוח חדש של חברת אריאל גלובל לינקס הישראלית יאפשר לחקלאים "להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה
להמתיק את התות? פיתוח חדשני מאפשר לשלוט ברמת המתיקות: אריאל גלובל לינקס הישראלית מאפשרת לחקלאים, בפיתוח ייחודי, "להכין" פרי או ירק לפי טעמם בשיטה הידרופונית חדשה. שיטת ה-DFT החדשה אף מוזילה את העלות של החקלאים: חיסכון בכוח אדם, חיסכון במים, חיסכון בדשנים ואין צורך בריסוס.
החברה, אשר מתקינה חממות הכוללות מערכות השקיה ובקרת אקלים ומייעצת ומכשירה חקלאים, פיתחה תעלות הידרופוניות חדשות בשיטת DFT, אשר מאפשרות לחקלאי לגדל ירקות ופירות - ממלפפון, דרך פלפל ועד תותים - לפי טעמו האישי ורצונו.
השיטה לא רק ייחודית, אלא נותנת מענה לגידול מתועש וכמות השתילים בכל חממה בה מגיעה לפי 3 ו-4 מחממות רגילות בשיטות השקיה אחרות. כמו כן, ניתן לבצע זאת ב-10 עד 12 מחזורים בשנה מה שמאפשר גם הגדלה משמעותית של היבול השנתי עד פי 10 הן מבחינת הכנסה והן מבחינת ביטחון המזון הלאומי.
שיטת ה-DFT של אריאל אף מוזילה את העלות של החקלאים: יש חיסכון בכוח אדם, חיסכון במים, חיסכון בדשנים ואין צורך בריסוס. בנוסף, כאמור, מאפשרת לשליטה מלאה בגידול הפרי או הירק. העובדה שזה מנותק מהקרקע מרחיקה מזיקים וחוסכת שימוש בחומרי ריסוס, מה שמשפר משמעותית את הערכים הבריאותיים של הגידול וחוסך לחקלאי שוב עלויות רבות.
מייסד ומנכ״ל החברה, גבי טלקר, סיפר: "זהו העתיד של החקלאות. הפיתוח החדש נותנת מענה לכל החקלאים ותוכל לעזור להם, גם בעלויות וגם בפיתוח".
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]