המדריך המלא לסירי אינדוקציה
29.10.24 / 11:48
ישראלים אוהבים לבשל ולא במקרה. יש משהו קודם כל בקיבוץ הגלויות הייחודי לנו בלבד. אשר הוביל לכך שהמטבח הישראלי התפתח בתור מטבח של מהגרים. בשולחנות בהם מקובל לראות מטבוחה יושבת בשלווה ליד כבד קצוץ, הרי שזה בנוסף לעובדה כי ישראלים נחשבים לאומה משפחתית מאוד. כל אלו הפכו את הישראלים לקבוצה שאוהבת לבשל ומבשלת לא רע.
בשנים האחרונות התחביב הזה הפך לתופעה רחבת היקף. כיוון שאנחנו רואים כי תוכניות הבישול וכן הלאה, הובילו עוד ועוד ישראלים לפתח את התחביב הזה והיום, המטבח הוא חלק מכל משק בית ישראלי. סירי אינדוקציה מביאים איתם טכנולוגיה חדשה אשר יכולה לזרז את תהליך הבישול ולהפוך אותו הרבה יותר אפקטיבי. רוצים להבין מדוע? במאמר הבא אנחנו נסביר הכל בהרחבה. בואו נצא לדרך עכשיו. מתחילים.
אז מה זו בכלל אינדוקציה?
אינדוקציה זה משטח חשמלי, אשר יכול להגיע בכל מיני צורות, תלוי בסוג המוצר שנמצא ברשותכם. כאשר אנחנו מדליקים את המערכת, היא יודעת לחמם את הסיר שהנחנו מעל, כל עוד אלו סירים עבור אינדוקציה. כלומר, כאלו שמותאמים לטכנולוגיה הזו ומיד נסביר איך יודעים איזה סיר יכול להיות רלוונטי. המערכת, כמו יודעת לחמם את החלקיקים האלקטרומגנטים בתוך הסיר וכך, המשטח לא מחמם את כל המרחב מסביב, כמו במקרה של כיריים הפועלים על גז. אלא, הוא ממוקד בחימום הסיר עצמו. מה שעוזר לנו לחסוך אנרגיה, מחמם את הסיר בצורה שווה לא רק בתחתית אלא גם בדפנות וכמובן שאנחנו נהנה מבטיחות גבוהה יותר כמו גם מתהליך מהיר יותר של בישול.
האם כל הסירים יהיו רלוונטים?
אז מכיוון שאנחנו מדברים על טכנולוגיה שעובדת על בסיס שדה מגנטי, אז באמת הרבה סירים לא יתנו לנו את המענה הדרוש. אנחנו צריכים לראות האם אלו סירים שמסומנים ככאלו המתאימים לאינדוקציה או האם הם עשויים חומרים שמגנט יכול להיקשר אליהם. לצורך העניין, סירים אינדוקציה בדרך כלל לא יהיו הסירים הישנים מהמטבח של סבתא שהביאה אותם ממרוקו או פולין. עם זאת, יכול מאוד להיות כי יש לכם בבית את המוצרים הרלוונטים ואתם פשוט לא יודעים שהם כאלו. ההצעה שלנו היא לקחת את המגנט הפשוט ביותר מהמקרר ולנסות להדביק אותו על התחתית של הסירים השונים. מה שיעזור לכם להבין האם אלו מתאימים לצרכים שלכם כן או לא.
האם שווה לרכוש פריטים חדשים למטבח בעקבות המעבר?
אז בעיקרון, כל עוד יש לכם סירים טובים למטבח אתם לא צריכים לעשות כל שינוי. אבל אנחנו כולנו יודעים כי אם יש משהו שצריך תמיד אלו סירים למטבח, בין אם נרצה בכך או לא. אז קודם כל בואו נגדיר מה זה בדיוק סיר טוב. קודם כל, אנחנו נרצה סירים בגדלים שונים, אשר מיועדים למטרות שונות. שימו לב כי שטח הפנים של המחבת או הסיר, הבחירה בעומק של הסיר וכן הלאה, לכל בחירה כזו יש השפעה על איכות התבשיל והמוצר הסופי. לצורך העניין, כאשר שטח הפנים רחב, המים והנוזלים יתאדו מהר יחסית. לכן מטבוחה הרבה פעמים כדאי להכין בסיר רחב כך שישארו המשקעים של העגבניות והשמן בסוף. לעומת זאת, תבשיל של בשר וירקות יעבוד הכי טוב בסיר גדול ועמוק, אשר יכול לחמם את התבשיל היטב לאורך זמן בעדינות. רכישה של פריטים מצויינים לבית תשפר את הבישולים שלכם ובעיקר, תשאיר אתכם מצויידים להמשך. כך שאתם תראו איך אתם נהנים לבלות יותר זמן במטבח ואיך העבודה שלכם מספקת תוצאות טובות יותר לאורך זמן. רכישה של מוצרים מנצחים מחנות מובילה בתחום, תשפר את התוצאות שלכם באופן דרמטי.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]