מתכון מנצח לפסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
23.10.22 / 13:47
רובנו מכירים אותה כמקרוני עם רוטב עגבניות פשוט וביתי. כמבוגרים אנו מכירים אותה כמאכל אלגנטי ומהודק יותר, מתוחכם יותר, המכיל חומרי גלם עונתיים ושונים. הפסטה מצויה בכל בית ולאחרונה כובשת את המטבח הפסטה הטרייה • ויש גם מתכון מנצח לפסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
חברת "פסטה ריקו", החברה הישראלית המתמחה בייצור פסטה טרייה איכותית בשיטה איטלקית מסורתית, מגישה מתכון לפסטה ירוקה, עם רוטב פסטו שמכינים מזוקיני ומשדרגים עם שמנת ומגישים עם גבינת פרמז'ן. השימוש במנה בפסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו", פסטה פרמיום עשויה 100% חיטת דורום, עם אחוז חלבון גבוה. המנה עשירה וטעימה להפליא, קלה להכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה.
פסטה פוזילי טרייה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת
מצרכים (לכ-4-5 מנות):
לרוטב:
2 זוקיני ירוקים ומוצקים עם הקליפה
1/2 צרור עירית
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
4 שיני שום קלופות
1/2 כוס צנוברים
50 גרם פתיתי פרמז'ן
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
לפסטה:
1 חבילת פסטה פוזילי טרייה של "פסטה ריקו"
1 מיכל שמנת לבישול 15%
50 גרם פרמז'ן
גרידת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
- קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ. מעבירים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מוסיפים לקערת את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.
- מגרדים את הפרמזן על החלק הדק בפומפייה וקולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים. מוסיפים את הפרמזן ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים.
- מחממים סיר גדול עם מים ומלח. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
- בסיר רחב ונמוך שמים את רוטב הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה ומתקנים תיבול במלח ופלפל לפי העדפה אישית.
- כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים יחד במשך 2-3 דקות.
- מעבירים לצלחת, מגלפים מעל פרמזן בעזרת קולפן ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]