מתכון מהיר למרק חרירה - הלהיט של צאת יום כיפור - הטעים והבריא ביותר בעולם
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/9/9/6831de30-171f-4ef6-bbce-e47b4a118465.jpg',18434,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/11/13/9d2384cb-ab0f-479c-aee3-0ba9176ebbef.gif',18705,'כתבה מכבי',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/8/21/75bf3ec7-9d88-483f-8a21-5ba6c45ad8ef.jpg',18244,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/11/21/03f786a2-f591-443c-83c8-a3eb37622404.jpg',18510,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/9/29/d8a27f1b-44b0-407b-97fc-2e6a01c4c566.gif',18529,'פלמ\"ח אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('62b229c2-ec63-4778-b221-c3eb8f9fcc01','/dyncontent/2024/11/25/d70c3701-7580-48aa-8c96-1f7a5e440d4e.jpg',18744,'יואב הייטק',525,78,true,50787,'Image','');},15]]);})
רבים מבני עדות המזרח נוהגים להתענג על מרק החריירה (מרק משי) בסיום הצום. מרסל בן שמחון מביאה לכם מתכון מהיר להכנת המרק שיש שיגידו שהוא הטעים בעולם (שיקום מי שחושב אחרת)
מה הרכיבים? אין חוקים מבחינתי, העיקר שיהיה עשיר - אבל רצוי ומקובל - בצל, עגבניות, חומוס, סלרי, כוסברה, פטרוזיליה, אטריות, עדשים לימון בשר רך לבחירתכם שמתאים למרק - חתוך לקוביות קטנות....יש שעושים גם בלי בשר
תבלינים- מלח, פלפל לבן / שחור, כורכום, וכמון ( כפית מכל אחד) וכף גדושה מרק עוף. אפשר גם פפריקה מתוקה ופלפל צ'ילי גרוס ואפשר גם בלי. המתכון הוא לסיר לחץ, אולם ניתן לבשל את החרירה בסיר רגיל סגור כשעתיים על אש קטנה.1. בסיר לחץ, מטגנים במעט שמן בצל גדול קצוץ 2. מוסיפים כ- 3 ענפים סלרי (כרפס) קצוץ. 3. מוסיפים 2-3 עגבניות גדולות מגורדות 4. ממלאים את הסיר במים עד גובה שלושת רבעי 5. כשמתחיל לרתוח, להוסיף מספר נתחי בשר או עוף . 6. להוסיף כוס חומוס שהושרה בלילה במים וכוס עדשים. 7. לתבל במלח, פלפל לבן / שחור, כורכום, וכמון ( ככפית מכל אחד) וכף גדושה מרק עוף. 8. לסגור הסיר, להנמיך האש ולבשל שעה מרגע הרתיחה על אש קטנה. 9. כשהסיר לחץ מתקרר מעט, לפתוח, להביא שוב לרתיחה- כשתי דקות, ולהוסיף כוסברה קצוצה, חופן איטריות אוסם דקות, חצי כוס לימון סחוט ולכבות האש. (לא לבשל האיטריות). 10. להמתין כחמש דקות ולטרוף 11. מומלץ להוסיף לימון בצלחת לפי הטעם. בתאבון ולבריאות!
$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e283f29f-f4fa-4909-a337-f0f88d1ecc20','/dyncontent/2024/11/10/9f6a8c9c-410e-4368-a166-280d5a7e90ff.jfif',18030,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,50789,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('e283f29f-f4fa-4909-a337-f0f88d1ecc20','/dyncontent/2024/11/25/d70c3701-7580-48aa-8c96-1f7a5e440d4e.jpg',18744,'יואב הייטק',525,78,true,50789,'Image','');},15]]);})
|
|
|
|