מזג האוויר מתקרר קבלו מתכונים של מרקים שישאירו לכם טעם של עוד

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('64d60016-32db-4e1f-b078-8b4814b2b359','/dyncontent/2024/9/29/d8a27f1b-44b0-407b-97fc-2e6a01c4c566.gif',18529,'פלמ\"ח אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('64d60016-32db-4e1f-b078-8b4814b2b359','/dyncontent/2024/10/29/fc678000-eec2-4266-be8e-2015e1b07daa.jpg',18510,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('64d60016-32db-4e1f-b078-8b4814b2b359','/dyncontent/2024/9/9/6831de30-171f-4ef6-bbce-e47b4a118465.jpg',18434,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('64d60016-32db-4e1f-b078-8b4814b2b359','/dyncontent/2024/8/21/75bf3ec7-9d88-483f-8a21-5ba6c45ad8ef.jpg',18244,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15]]);})

אחת ממנות הדגל של החורף היא המרק, המגיע במגוון רחב של טעמים וסוגים. מרקים ידועים בשילוב המושלם בין בריאות לחמימות, מה שהופך אותם לבחירה אידיאלית בימים הקרים. ממרק אפונה וגזר קלאסי, דרך מרק עגבניות עם קרוטוני סלרי ועד למרק פיצה – תתכוננו לחורף חם!
המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.

מרק אפונה וגזר

 

המצרכים:

200 גרם אפונה יבשה

4 גזרים

רבע כרוב

1 בצל יבש לבן

כף שטוחה מלח הימאלייה

כפית שטוחה כורכום

1/2 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בתוך סיר עם המים את האפונה ומביאים לרתיחה.
  2. קוצצים את הבצל, הגזר והכרוב לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר עם האפונה המתבשלת.
  3. מוסיפים לסיר את המלח והכורכום ומערבבים היטב.
  4. מבשלים על אש גבוהה למשך חצי שעה.

 מרק אפונה וגזר - קרדיט צילום יח''צ

מרק עגבניות עם קרוטוני סלרי

 

המצרכים:

1/4 כוס שמן זית

1 בצל

10 עגבניות גדולות

4 גבעולי סלרי שלמים (כולל העלים)

1 כוס אורז מלא

3/4 קופסת רסק עגבניות

ליטר וחצי מים

מיקס תבלינים- פפריקה, כמון, כורכום, מלח ועלי דפנה (לפי הטעם)

1 כף אורגנו

 מרק עגבניות עם סלרי_קרדיט צילום יח''צ

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר עם השמן.
  2. חולטים את העגבניות ומסירים מהן את הקליפה.
  3. חותכים את העגבניות לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר עם הבצל.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות,האורז והמים לסיר ומביאים לרתיחה.
  5. מתבלים במיקס תבלינים והאורגנו.
  6. המרק מוכן כשהאורז רך.
  7. קוצצים את גבעולי הסלרי ומוסיפים את קוביות הסלרי מעל המרק

 

מרק פיצה

 

המצרכים:

3 כוסות עגבניות חתוכות לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

פלפל אדום קצוץ

1/2 כוס כוסמת ירוקה יבשה

כפית מלח

1/4 כפית סוכר

1.5 כוסות מים

חופן בזיליקום קצוץ

מעט אורגנו קצוץ

שמן זית

 מרק פיצה_קרדיט צילום יח''צ

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר, מוסיפים שמן זית, עגבניות חתוכות, פלפל קצוץ וסוכר ומערבבים
  2. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות
  3. מוסיפים מלח, פלפל, רסק ומים ומערבבים שוב
  4. מביאים לרתיחה
  5. ברתיחה מוסיפים כוסמת, בזיליקום ואורגנו ומערבבים
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה

 

 

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]


$(function(){setImageBanner('2d9a626c-5b4a-4b83-9bac-322249989bb0','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18030,'שפע אייטם כתבה ',525,78,false,50789,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה