הביס המושלם: עוגיות תמרים לשבירת הצום

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('083aa97e-8536-4d50-91d3-7adb287c8d0a','/dyncontent/2024/4/3/7cd7c044-14f8-4a0d-bf94-61b5e14e4c21.gif',17690,'סונול אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('083aa97e-8536-4d50-91d3-7adb287c8d0a','/dyncontent/2024/4/17/adf57fbc-5a84-4e95-9d82-a465d2a648e3.gif',17707,'בראשית אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('083aa97e-8536-4d50-91d3-7adb287c8d0a','/dyncontent/2024/3/31/cf7ecb0c-8297-4e18-a088-54f981cb04b3.gif',17678,'מדא אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('083aa97e-8536-4d50-91d3-7adb287c8d0a','/dyncontent/2024/4/9/5cacf41f-ccff-4bb2-ab8e-2246cadc0961.jpg',17724,'בנק אייטם כתבה ',525,78,true,50787,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('083aa97e-8536-4d50-91d3-7adb287c8d0a','/dyncontent/2024/4/21/09f20987-d5d3-4712-8e6f-6e24227d49bf.jpg',17795,'נמל אייטם כתבה',525,78,true,50787,'Image','');},15]]);})

השפית השוקולטיירית מורן טביב-זדה מהפטיסרי Tres Jolie (טרה ז׳ולי) משתפת במתכון לעוגיות תמרים מושלמות. כאלה שהכי יתאימו לצד כוס התה של צאת צום כיפור.

צילום מורן טביב זדה

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

14 גרם אבקת אפייה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

12 גרם סוכר

120 גרם מים

50 גרם שמן

3 גרם מלח

 מצרכים למילוי:

500 גרם ממרח תמרים

10 גרם אבקת קינמון

8 גרם אבקת הל

5 גרם מי ורדים

100 גרם אגוזי מלך גרוסים גס

100 גרם קוקוס טחון

לאחר האפייה- אבקת סוכר

 

אופן הכנה:

מלית – מערבבים הכל יחד.

לבצק - בקערת המיקסר עם וו גיטרה- קמח, חמאה וסוכר ומעבדים לקבלת בצק פירורי

מוסיפים את השמן והמים ומעבדים עד לקבלת בצק הומוגני.

נחלק את הבצק ל5 כדורים שווים , נשטח של כדור בצק למלבן בעובי של כ1 ס"מ נניילן בניילון נצמד ונעביר לקירור לפחות לשעה. (אפשרי להכין יום מראש ולקרר לילה במקרר)

על משטח נרדד כל מלבן לעובי של כ-3-4 מ"מ , נמרח שכבת ממרח של כ-2 מ"מ ונפזר מעליה קוקוס ואגוזי מלך, נגלגל את הרולדה שלנו- לא מהודק מדיי על מנת שלא יקרע לנו הבצק באפייה.

נניח את הרולדות שלנו על נייר אפייה , בעזרת סכין נחתוך ונסמן חריצים ברולדה שלנו במרווחים של כ-3 ס"מ – לא נחתוך עד הסוף , זה רק על מנת שיהיה נוח לחתוך את העוגיות לאחר האפייה מבלי לפגוע בבצק האפוי.

נחמם תנור ל175 מעלות , ונאפה את הרולדות 30-40 דקות עד לצבע זהוב ויפה. נקרר את הרולדות נפזר מלמעלה אבקת אפייה ונשלים את החיתוך.

צום קל וגמר חתימה טובה!

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה