מכללת סמי שמעון וויתרה על הקמת קריה אקדמית ותסיים בהדרגה את פעילותה בעיר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a76a7076-01c0-45c7-8eca-acb52a3d33f6','/dyncontent/2024/6/21/befc1d76-4b9c-4491-9258-292f1c18224f.gif',18072,'לאומית אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a76a7076-01c0-45c7-8eca-acb52a3d33f6','/dyncontent/2024/6/25/ecf9be8c-4010-4882-8186-2007a765246f.gif',18078,'רוזה אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15]]);})

פרסום ראשון: מכללת סמי שמעון הודיעה לראש העיר כי היא מוותרת על השטח בו זכתה במכרז עליו אמורה לקום הקריה האקדמית של אשדוד. עיריית אשדוד בתגובה: "תמיהה ופליאה על הדרך שבה בחרו במכללת סמי שמעון להתמודד עם סוגיית העיכוב בהוצאת ההיתר לבניית הקמפוס החדש"

5 שנים אחרי הנחת אבן הפינה לקריה האקדמית בעיר, אותה אמורה להקים מכללת סמי שמעון להנדסה, במכללה הודיעו הבוקר לראש העיר כי הם מוותרים על השטח בו זכו במכרז.

מלבד הויתור על השטח של 45 דונם, עליו אמורה הייתה לקום הקריה האקדמית ברובע המיוחד - בצמוד לקריית ההייטק המתוכננת, במכללה מציינים כי בהעדר פיתרון ראוי, תופסק בהדרגה פעילות המכללה באשדוד.

קצת רקע על הקריה האקדמית המתוכננת - שרבות דובר עליה כבר שנים, אך מלבד הנחת אבן פינה דבר לא זז!

עיריית אשדוד פירסמה בשנת 2015 מכרז להקמת "קריה אקדמית" ברובע המיוחד, צמוד לבית החולים. השטח בגודל של כ- 45 דונם, אמור להכיל את מבני הקריה האקדמית, או בשפה ברורה יותר - מכללה להנדסה שתעביר את מכללת סמי שמעון ממקומה הנוכחי למקום החדש.

תוך כמה זמן מהזכיה אמורה הייתה לקום הקריה האקדמית?

הזוכה במכרז צריך היה, כך על פי המכרז המקורי, להגיש בקשות להיתר עבור המבנה הראשון תוך 15 חודשים מההודעה על זכייתו. שנתיים אחרי קבלת ההיתר הראשון, אמור להיות מוכן המבנה הראשון בו יתקיימו לימודי הנדסה. 

כמו כן, על פי המכרז המקורי, התחייב הזוכה כי לאחר השלמת המבנה הראשון, יקים במקרקעין מבנים נוספים בסדרי גודל דומים לזה של המבנה הראשון, כאשר מדי חמש שנים מיום מתן טופס 4 למבנה הראשון - יושלם מבנה נוסף (כולל קבלת טופס 4 עבור המבנה הנוסף). המבנים הנוספים ישמשו כחלק מהקריה האקדמית. סה"כ מתוכננים לקום בקריה כ-10 מבנים. 

בשנת 2021, בחלוף שלוש שנים מהנחת אבן הפינה ולאחר ששום דבר לא זז במקום, פנה חבר המועצה עו"ד אופיר לסרי (אז באופוזיציה) בשאילתא אל ראש העיר וביקש לדעת ממה נובע העיכוב. "אין צורך להכביר מילים בדבר נחיצותה של אוניברסיטה בעיר אשדוד", מסביר לסרי, "מדובר במוסד אקדמי חשוב ביותר אשר אמור לשרת עשרות אלפי סטודנטים מהעיר והסביבה ולהוות מקור לפיתוחה של העיר והפיכתה לעיר סטודנטיאלית על כל הנובע מכך..." כתב אז חבר המועצה עו"ד אופיר לסרי.

ראש העיר, ד"ר יחיאל לסרי, השיב לשאילתא ואמר כי הוא פועל במרץ מול הועדה לתכנון ותקצוב מטעם המועצה להשכלה גבוהה ומול המועצה להשכלה גבוהה, לקדם בינוי קריה אקדמית בעיר. עוד אמר לסרי בנוגע להיתר הבניה לבניית המבנה הראשון של הקריה האקדמית כי, הבקשה להיתר נמצאת בישורת האחרונה ותוך מספר חודשים ייצא היתר למבנה הראשון.

"הקש ששבר את גב הגמל"

סמי שמעון

במכתב ששלח השבוע לראש פרופ' יהודה חדד אל ראש העיר ד"ר לסרי, מלינים במכללה על הקשיים שמערימים עליהם בעירייה לצורך קבלת היתר בניה. מהמכתב שנשלח ללסרי, עולה כי כבר בפברואר 2023 פנו אליו מהמכללה לאור הקשיים שעלו בקבלת ההיתר, ושנה לאחר מכן, בפברואר 2024 נערכה פגישה בין לסרי לנציגי המכללה.

"עברו כבר 4 חודשים, ועדיין לא התקדם דבר", כותב פרופ' יהודה חדד - ראש מנהלת קמפוס אשדוד ללסרי. "לצערי, גם כיום עדיין המחלקות השונות מהעירייה "מתעללות" באנשי המקצוע שלנו בהלוך ושוב, ולא מאפשרים להתקדם בכל דרך", ממשיך וכותב פרופ' חדד. 

במכתבו מציין פרופ' חדד כי למרות שבעבר קיבלו במכללה אישור לתוכניות הבינוי של הקמפוס, הם נאלצו לשנות אותן לאור דרישתו של מהנדס העיר החדש ולעבור מחדש חלק גדול מהליכי הרישוי. בנוסף, במכללה הגישו במקביל בקשות להיתרים עבור שני מבני קמפוס, אך לדבריהם גם הליך זה התאפיין ב"הלוך וחזור". אך נראה כי הדרישה החדשה של מחלקת ההנדסה בעירייה, היא שהביאה בסופו לשבירת הכלים מצד המכללה וההודעה שהיא מוותרת על השטח.

בעירייה למעשה דורשים מהמכללה כתב התחייבות שלא להגיש בקשת לתעודת גמר או כל אישור אחר, בטרם תושלמנה עבודות הפיתוח בשטחים הציבוריים והתשתיות הציבוריות, כולל מתקן לטיהור השפכים העירוניים - "יוצא איפה, שהמכללה תלויה בגורמים חיצוניים כך שגם אם תושלם הבניה מצידה אך גורמים אלה לא ישלימו את המתחייב אז המכללה לא תקבל תעודת גמר".

פרופ' חדד מציין כי תנאי זה אינו אפשרי לקיום, והמכללה לא יכולה לצאת לבניה בהתניות אלה. בנוסף מציין פרופ' חדד: "מה גם שברוח הנושבת מהעירייה, אין צפי ריאלי למועד קבלת ההיתר".

פרופ' חדד מסיים את מכתבו ללסרי, בנימה עצובה המורגשת היטב מבין מילותיו: "למרות מאמצינו הרבים במשך השנים, והניסיון לייצר מצב של עצמאות קמפוס אשדוד, לאחר 20 שנה של פעילות באשדוד ו-5 שנים מאז הנחת אבן הפינה, אנחנו עדיין לא מתקדמים. לאור זאת אני מודיע לך בצער כי אנחנו מוותרים על השטח בו זכינו במכרזאם ימצא פיתרון אחר, אנחנו נשמח לשמוע עליו, במידה ולא, אנחנו נצא ונפסיק את הפעילות באשדוד, באופן הדרגתי, שלא יפגע בסטודנטים הלומדים".

לאשדוד נט נודע כי לאחר שליחת המכתב בשבוע שעבר לראש העיר, קיבל הועד המנהל של המכללה את ההחלטה הסופית, לויתור על השטח והוצאת כל הפעילות של המכללה מאשדוד.

מעיריית אשדוד נמסר בתגובה:

"קריאת תוכנו של המכתב מעלה תמיהה ופליאה על הדרך שבה בחרו במכללת סמי שמעון להתמודד עם סוגיית העיכוב בהוצאת ההיתר לבניית הקמפוס החדש.

אף אם הטענה כלפי העיריה נכונה, הרי ששיחת טלפון פשוטה לראש העיר ו/או למנכ״ל העיריה היתה מבהירה שמדובר בדרישה מוטעית.

כתב ההתחייבות עליו מדובר, מיועד לבעלי המגרשים הפרטיים ברובע המיוחד, אך אינו מיועד למכללת סמי שמעון.

מכללת סמי שמעון הינה המוסד האקדמי החשוב ביותר של העיר אשדוד, הזוכה לסיוע ושיתוף פעולה חסרי תקדים מעיריית אשדוד במשך למעלה מעשרים שנה.

האיום להחזיר לעיריה את הקרקע שהוקצתה למכללה לבניית הקמפוס החדש, ולסגור את הפעילות באשדוד בשל תקלה שולית זו, הינו איום ריק מתוכן וחסר אחריות, ועיריית אשדוד דוחה אותו בכל תוקף, ואף תדרוש הסבר מהנהלת המכללה על כך".

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]


$(function(){setImageBanner('933dcd5b-2b6a-48c5-8820-224d88baf52b','/dyncontent/2024/6/9/cf98dfec-78a0-42f1-bab3-156d5c7da59e.jpg',18030,'שפע אייטם כתבה ',525,78,false,50819,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה