מדוע באשדוד לא קונסים על נסיעה בנתיבי תחבורה ציבורית?



נתיבי התחבורה הציבורית (נת"צים) בישראל פופולריים בקרב מי שרוצים לדלג על הפקקים תוך סיכון סביר לקבל קנסות. אז מי הן הרשויות שאין בהן סכנה לקבל דוחות בנסיעה זו, היכן הכי הרבה מקבלים קנסות ולמה באשדוד בכלל אין קנסות על נסיעה בנתיבי התחבורה הציבורית? כמה מכניסות מקנסות הערים שכן אוכפות?

נתיבי תחבורה ציבורית באשדוד

נתיבי התחבורה הציבורית בישראל (נת"צים) מוקמים לעתים קרובות כחלק משדרוג תשתיות כולל. אלה פרויקטים שממומנים על ידי משרדי הממשלה במיליארדי שקלים. בפועל, אם הרשות המקומית לא אוכפת את איסור הנסיעה בנת"צ, הוא למעשה מתבטל, אך הרשות עדיין קיבלה שדרוג על חשבון המדינה.

האכיפה בנת"צים מאפשרת מעבר חופשי של אוטובוסים שבהם יש עשרות נוסעים — לעומת מכוניות פרטיות, שבהן יש לרוב נהג או שניים.

רשויות לא מעטות בישראל ממשיכות לא לאכוף את האיסור על נסיעת מכוניות פרטיות בנת"צים. הערים שכן אוכפות גורפות עשרות מיליוני שקלים בשנה.

הקנס לפי חוק על נסיעה בנת"צ ברכב פרטי הוא 500 שקל — אך בתל אביב הוא יכול להגיע גם ל–2,000 שקל, אם המכונית רשומה על שם חברה.

ב–2024, תל אביב הובילה עם 255 אלף דו"חות בנושא, שהניבו כ–164 מיליון שקל.

בירושלים למשל, חילקה העירייה ב–2024 160 אלף דוחות, שהכניסו לקופת העירייה כ–80 מיליון שקל.

.

באשדוד לא אוכפים:

מנתונים שהגיעו לידי עמותת אור ירוק עולה כי באשדוד ממשיכים לא לאכוף בנת"צים. שהוקמו בעיר במסגרת פרויקט Reway — שכלל תוכנית למערכת אוטובוסים מהירה —בעיריית אשדוד נמבקשים להסביר זאת בכך שהעירייה "טרם השלימה את הפרויקט, ולכן הוחלט שעד השלמתו לא יופעלו אמצעי אכיפה".

באשדוד יש נת"צ ברחוב הרצל שנבנה באופן שלא מאפשר למכוניות פרטיות ליסוע בו, והרמזורים בו ייעודיים לאוטובוסים. הבעיה היא בנת"צים שמסומנים על הכביש, שבפועל לא נשמרים לתחבורה ציבורית בלבד.

עיריית אשדוד מסרה כי "העירייה עוקבת אחר הנושא במצלמות, ויש הפרות בודדות שלא מצדיקות הפעלת אכיפה כבר בשלב זה, לפני השלמת ביצוע הנת"צים בעיר".

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -ASHDODS@ISNET.CO.IL


 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות