לה מרסייז מסעדה חדשה באשדוד מביאה את הטעמים המיוחדים ממרסיי לעיר עם "קרפ מלוח" פיצות וטוסט פאניני כשרים למהדרין
07.09.25 / 18:35
יוני ושרון אשור, זוג עולים מצרפת, פתחו לאחרונה מסעדה חלבית חדשה בלב אשדוד. המקום מציע חוויית אוכל צרפתית ייחודית קרפים מלוחים אותנטיים, פיצות בסגנון דרום צרפת, לחמים מיוחדים ואווירה שמביאה את מרסיי לאשדוד
אשדוד ידועה כבר שנים כעיר של תרבויות, קהילות וטעמים. עכשיו מצטרף אליה ניחוח חדש שמגיע הישר מצרפת מסעדה משפחתית קטנה La Marseillaise המנוהלת על ידי יוני ושרון.
“תמיד חלמתי לפתוח מקום קונספט כמו שיש בצרפת,” מספר יוני, “שם בכל פינה יש קרפ מלוח וזה משהו שכמעט לא מכירים בארץ. רצינו להביא את הטעם האותנטי הזה גם לישראלים וגם לכל הצרפתים שעלו לארץ ומתגעגעים אליו.”

יוני עלה לישראל לפני 15 שנה, ושרון לפני 16 שנה. עד לא מזמן השניים עבדו בתחומים רחוקים מעולם הקולינריה שרון כסייעת בגני ילדים, ויוני כקצב. “הייתי רחוק מהתחום הזה, אבל תמיד הייתה לי נגיעה לאוכל,” הוא מספר. “עכשיו החלטנו להגשים חלום ישן לפתוח מסעדה עם טעמים אמיתיים של הבית.”

הקרפ המלוח של לה מרסייז – מאכל צרפתי עם נשמה
המנה המרכזית במקום היא הקרפ המלוח, אותו מכינים מבצק כוסמת אותנטי או קמח לבן .
"בצרפת כולם מתים על זה, זה כמו פלאפל בארץ,” מסביר יוני. “ממלאים אותו בגבינות, סלמון, פסטו, רוטב בשמל עשיר, או ביצה וזה יוצא מאפה עדין אבל משביע.”
המסעדה מציעה גם גרסה ללא גלוטן. “חשוב לנו לתת מענה לכל אחד גם לטבעונים בעתיד נוסיף אופציות,” הוא מציין.

פיצות עם טאץ’ דרום-צרפתי
לצד הקרפים, התפריט כולל מגוון פיצות מיוחדות דקיקות, בטאבון אבן, עם חומרי גלם איכותיים בלבד. “הבצק שלנו לא קיים בארץ,” מתגאה יוני. “הישראלים כבר גילו את זה ומבינים שזה לא עוד פיצה רגילה – זה טעם אחר לגמרי.”
בין הפיצות הבולטות ניתן למצוא את פיצת הבוראטה העשירה, ואת הפיצות בסגנון מרסיי ופריז. “כל קהילה מביאה איתה את השילובים שהיא אוהבת, וככה גם אצלנו בתפריט,” הוא מספר.

אחד הכוכבים בתפריט הוא הפאניני הצרפתי טוסט חם ופריך, שמוכן מלחם צרפתי אותנטי במיוחד. זה לא עוד טוסט רגיל, הבצק מיובא היישר מהמסורת של דרום צרפת, והוא מעניק לכל ביס טעם עמוק ומיוחד.
בפנים תמצאו שילובים עשירים של גבינות נמסות, ירקות טריים ותוספות איכותיות עם אפשרות להרכיב את הפאניני לפי הטעם האישי. כל מנה מוגשת חמה, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, בדיוק כמו בפינות הקטנות של פריז ומרסיי.
“רצינו להביא את החוויה של בית קפה צרפתי אמיתי, שבו הפאניני הוא חלק בלתי נפרד מהתפריט היומיומי,” מספר יוני. “כשהישראלים טועמים הם מופתעים לגלות שזה עולם אחר לגמרי מהטוסט המוכר להם.”

המסעדה ממוקמת ברובע י”ב באשדוד, וכוללת מקומות ישיבה בפנים ובחוץ על הקיר תראו מסך שמקרין צילומים מרחבי מרסיי, והאווירה כולה נושאת ניחוח צרפתי. במקום תמצאו גם קרפים מתוקים , ספגטי קרפ , וגלידה אמריקאית. הקהל שמגיע מתלהב – מרגישים שנכנסו למסעדת בוטיק בדרום צרפת,” אומר יוני.

המסעדה לה מרסייז פועלת כבר כחודש, ובני הזוג מתכננים להתרחב גם לערים נוספות. “המטרה שלי היא שישראלים יכירו מאכלים צרפתיים אמיתיים שהם לא נתקלו בהם בחיים,” אומר יוני. “אנחנו רוצים להביא את מרסיי לארץ ".

שעות פעילות :
מיום ראשון עד חמישי מ11:00 עד 23:00
שישי סגור
שבת שעה אחרי צאת השבת עד חצות
50% הנחה לחיילי צהל , כוחות הביטחון וההצלה במדים בישיבה במקום בלבד
הכשרות כשר למהדרין מן המהדרין
כתובת שבט לוי 14 אשדוד
טל הזמנות משלוחים 086690044
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]
