כך נתגונן מהיתושים המסוכנים
24.06.24 / 12:05
כולנו אוהבים את עונת הקיץ. חופש, ים, טיולים ונופש. אך חוץ מתיירים וציבור נופשים המבקרים באשדוד, מגיעים אלינו גם אורחים נוספים ובלתי קרואים. האורחים הללו מטרידים אותנו במהלך החופשה, מזמזמים באוזנינו, עוקצים אותנו מעת לעת ובמקרים מסוימים גם מעבירי מחלות. מה עושים ואיך מתגוננים נגדם?
השבוע יצא משרד הבריאות בהודעה ומעדכן כי ביומיים האחרונים אובחנו בישראל מספר חולים בקדחת מערב הנילוס. "מתחילת חודש מאי ועד היום אובחנו בישראל19 חולים, מתוכם 17 אושפזו בבתי חולים" נכתב בהודעה תוך שהם מציינים כי "כלל החולים הם מאזור מרכז הארץ".
הודעת משרד הבריאות חשובה בגלל העלייה בתחלואת המחלה, המוכרת שנים רבות בישראל ולרוב היא מתרחשת בין החודשים יוני לנובמבר. "השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, כאשר מזג האוויר הלח במרכז הארץ עשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה" הם אומרים ומציינים כי "הסיכון לתחלואה משמעותית היא בקרב מבוגרים ואנשים עם דיכוי חיסוני".
בצד הודעת משרד הבריאות אנו שבים ומזכירים כי אפשר למנוע את מטרדי היתושים ע"י הקפדה על ההנחיות הבאות:
- בדקו בקפדנות את חצרות הבית. רוקנו ויבשו כל כלי המכיל מים: כדי נוי, עציצים, תחתיות לעציצים ואדניות, כלי מים של כלבים וחתולים, דליים, צמיגים, מרזבים סתומים, עלים לצמחים אוגרי מים, צינורות ניקוז בגינות ועוד.
- בדקו שאין הצטברות מים בגגות שטוחים ובמרתפים. מנעו יצירת שלוליות ממזגנים וברזים דולפים.
- וודאו שאין דליפות ביוב ושכל פתחי המערכת אטומים היטב.
- בבריכות נויהשתמשו בדגים טורפי זחלי יתושים. בבריכות שחייה שאינן בשימוש רוקנו את המים או הדבירו בחומר מאושר.
כמו כן, כך תגנו על עצמכם מפני עקיצות יתושים:
- התקינו רשתות על פתחי החלונות והפעילו מאווררים.
- השתמשו במכשירים דוחי / קוטלי יתושים, כגון: מנורות סגולות, סלילי בעירה, מכשירים חשמליים לפיזור תרסיסים דוחי יתושים וכד'.
- מרחו על חלקי הגוף החשופים תכשירים מאושרים דוחי יתושים.
- רססו בתכשירי הדברה מאושרים על משטחי מנוחה וסביב חלונות ודלתות.
כך נעבור את הקיץ בשלום.
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]