מסעדה באשדוד קיבלה צו סגירה - וזו הסיבה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('74b2c3bf-c5ff-48bb-99b4-7a10bbce0355','/dyncontent/2024/11/21/03f786a2-f591-443c-83c8-a3eb37622404.jpg',18510,'נטו חיסכון אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('74b2c3bf-c5ff-48bb-99b4-7a10bbce0355','/dyncontent/2024/11/25/d70c3701-7580-48aa-8c96-1f7a5e440d4e.jpg',18744,'יואב הייטק',525,78,true,50817,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('74b2c3bf-c5ff-48bb-99b4-7a10bbce0355','/dyncontent/2024/9/9/6831de30-171f-4ef6-bbce-e47b4a118465.jpg',18434,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('74b2c3bf-c5ff-48bb-99b4-7a10bbce0355','/dyncontent/2024/9/29/d8a27f1b-44b0-407b-97fc-2e6a01c4c566.gif',18529,'פלמ\"ח אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('74b2c3bf-c5ff-48bb-99b4-7a10bbce0355','/dyncontent/2024/8/21/75bf3ec7-9d88-483f-8a21-5ba6c45ad8ef.jpg',18244,'עירייה אייטם כתבה ',525,78,true,50817,'Image','');},15]]);})

"הפרנה של אמא", מרכז הכלניות אשדוד, צו הפסקה מנהלי לעסק לאחר שפקחי משרד הבריאות גילו מחדלים במקום - "המטבח במקום קטן וללא כל תנאים לשמש כבית אוכל".

הפרנה של אימא (מתוך דף הפייסבוק של המקום)

פרופ' נטליה בילנקו, רופאת מחוז אשקלון, חתמה על צו הפסקה מנהלי למסעדת הפרנה של אימא, על רקע בדיקה של פקחי משרד הבריאות במקום שגילו מחדלים ואי עמדה בתנאי משרד הבריאות.

במכתב הסבירה: "מתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים, אני מורה על הוצאת צו הפסקה המצווה עליך או על כל אדם אחר הפועל עבור העסק או אחראי עליו, להפסיק באופן מידי כל פעילות בעסק "הפרנה של אמא" במרכז כלניות רובע ח' אשדוד. בתאריך 12.02.24 התקיימה ביקורת בעסק. בביקורת זו נמצאו ליקויים תברואיים רבים המסכנים את בריאות הציבור באופן מידי".

המחדלים שהתגלו:

"המטבח במקום קטן וללא כל תנאים לשמש כבית אוכל. שטח המטבח, תכנון פנים וציוד הקיימים בעסק אינם מספיקים ביחס להיקף העבודה ולפעילויות המתבצעות בו וקטן מלהכיל את כל הפונקציות הנדרשות בהתאם לדרישות תקנות רישוי עסקים "תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל", במטבח חסרים מדורים נפרדים הנדרשים לטיפול בכל סוג מזון ואין תזרים עבודה תקין פוטנציאל גבוה לזיהום צולב. אין משטחי עבודה וקיימות הצטלבויות רבות העלולות לפגוע בבטיחות המזון ובבריאות הסועדים".

עוד צוין: "באזור העיבוד קיים משטח עבודה ו-2 כיורים בלבד. חסר מדורי עבודה וכיורים לשטיפה חיטוי וחיתוך ירקות, לעיבוד מוצרים מן החי, לאפיה ולשטיפת הכלים. אין כניסת ספקים -מהווה פגיעה בתזרים העבודה.

הטיפול במוצרים מן החי מתבצע באופן לא תקין תוך סיכון לזיהום המוצר וללא כל עקיבות. חסרים מקררים נפרדים ע"פ סוג המוצר ועל מנת להפריד בין מזון גולמי למזון מעובד. קיים חוסר ידע והבנה בסיסיים בדרישות והנחיות משרדנו".

בתאריך 18.02.2024 נערך שימוע בנוכחות מנהל העסק. טיעוניו שהועלו בשימוע נמצאו לא מספקים ומעידים ביתר שאת על חוסר הבנה בסיסי בשמירה על בטיחות המזון, יתר על כן, הליקויים המפורטים בדוח הביקורת לא תוקנו. "לאור האמור, מאחר ולא שוכנעתי שחלפה הסכנה לבריאות הציבור, והמצב בעסק ממשיך לסכן את בריאות הציבור אני מוציאה את צו הפסקה. תחולתו של צו זה הינה מיידית".

מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]


$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('b7004ede-fe47-4daf-9ae5-b279f42389ff','/dyncontent/2024/11/10/9f6a8c9c-410e-4368-a166-280d5a7e90ff.jfif',18030,'שפע אייטם כתבה ',525,78,true,50819,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('b7004ede-fe47-4daf-9ae5-b279f42389ff','/dyncontent/2024/11/25/d70c3701-7580-48aa-8c96-1f7a5e440d4e.jpg',18744,'יואב הייטק',525,78,true,50819,'Image','');},15]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה