במקום לזרוק - תכינו מהשאריות ציר ירקות
05.01.25 / 14:06
בזבוז מזון - אחד הנושאים הסביבתיים, הכלכליים והחברתיים המשמעותיים ביותר בימינו - זכה השבוע לטיפול ידידותי. במסגרת שלוש סדנאות שנערכו במתנ"ס חרצית, למדו המשתתפים כיצד להתנהל בצורה חכמה יותר, לצרוך פחות, לזרוק פחות ולהפיק את המקסימום ממה שכבר יש בבית
לפי הדוח השנתי של לקט ישראל, בישראל מתבזבזים כ-2.6 מיליון טונות של מזון מדי שנה, שמהם ניתן היה להציל כמחצית. בזבוז מזון במשקי בית מוערך בעלות של כ-9,550 ש"ח לשנה למשפחה ממוצעת, סכום הכולל גם את ההוצאות הנלוות הנגרמות כתוצאה מבזבוז זה, כגון עלויות פינוי פסולת והשפעות סביבתיות.
מעבר לחיסכון הכספי המשמעותי עבור משפחות, הפחתת בזבוז מזון תורמת גם להפחתת פליטות גזי חממה, המשפיעות על שינויי האקלים, ומסייעת בשמירה על משאבי הטבע החיוניים לכולנו.
באשדוד החליטו לתרום את חלקם לצמצום בזבוז המזון, וחברו לכוחות מקצועיים שהעבירו שלוש סדנאות במתנ"ס חרצית. השף רועי דורי ועיתונאית האוכל מרב סריג, העניקו ידע פרקטי להכנת ציר ירקות משאריות, חומץ הדרים וכרוב כבוש, והכל מחומרי גלם זמינים ונגישים.
במסגרת הסדנא למדו המשתתפים למה חשוב כל כך לצמצם את בזבוז המזון ומה ניתן לעשות על מנת לנצל בצורה מיטבית את המזון הנרכש או נמצא בבית. כך הומלץ על שלושת הפעולות החשובות ביותר בנושא:
- תכנון – מתחילים בקניה חכמה!. מכינים מראש רשימה מסודרת וקונים רק מה שצריכים.
- אחסון - לאחסן נכון את המוצרים השונים בעיקר ירקות ופירות. אחסון נכון ישמור עליהם לאורך זמן.
- בישול - שמים לב לכמויות בישול ועושים שימוש חכם במצרכים.
היוזמה באשדוד היא חלק משיתוף פעולה מתמשך בין עיריית אשדוד ו-The Natural Step ישראל, ארגון שפועל למעלה מעשור לחיזוק חוסן מערכת המזון בישראל. הסדנאות בתמיכת המשרד להגנת הסביבה, בהובלת ארגון The Natural Step ישראל, בשיתוף המרכז הקהילתי, המחלקה לאיכות הסביבה וקהילת אבוקדו.
במחלקה לאיכות הסביבה מציעים לכל מי שלא הספיק להגיע לסדנה, ללמוד על צמצום בזבוז מזון באתר: https://www.thenaturalstep.co.il/whatistsimbuz.
כמו כן מוצע קישור לחוברת מתכונים:
מעוניינים להגיב? לדווח ? צרו איתנו קשר במייל -[email protected]